check

60 dagen retourperiode

check

Verzamel punten bij elke bestelling

check

Gratis retourneren

check

60 dagen retourperiode

check

Verzamel punten

check

Gratis retourneren

Filteren
Sorteren
Filteren
Maat
Kleur
blauw
wit
rosa
groen
zwart
grauw
beige
bruin
paars
oranje
rood
Materiaal
Fit
Patroon
Mouwlengte
Halslijn
Halsband
Merk
Prijs
26 - 71
Korting
0 - 30 %
Filteren
Maat
Kleur
blauw
wit
rosa
groen
zwart
grauw
beige
bruin
paars
oranje
rood
Materiaal
Fit
Patroon
Mouwlengte
Halslijn
Halsband
Merk
Prijs
26 - 71
Korting
0 - 30 %

Overhemden van TOM TAILOR

Overhemden bestaan al eeuwenlang. Toch waren ze lange tijd als het ware onzichtbaar. Ze werden namelijk onder de robuuste bovenkleding gedragen. Het waren dus in feite eerder 'onderhemden'. In de 19e eeuw werden de overhemden in een nieuw daglicht geplaatst. Ze werden niet langer als onderhemden gedragen. Ze werden nu ook echt als bovenkleding gebruikt. Hun populariteit nam toe. Ze werden steeds belangrijker. Overhemden werden echte key pieces. Het overhemd werd extra geaccentueerd met een stijf kraagje en manchetten. Een prachtig overhemd was in die tijd gewoon een must voor de upper class.

Overhemden met lange mouwen: witte exemplaren zijn nog steeds klassiek

De kraag werd steeds groter en kwam bij de heren bijna tot aan de oren. In 1871 vond een ingenieuze kleermaker de knoopsluiting uit. Overhemden moesten nu niet langer over het hoofd worden aangetrokken. Tot aan het eind van de 19e eeuw waren witte overhemden een teken van rijkdom. Ze stonden symbool voor het feit dat een gentleman zich bij zijn werk niet vuil hoefde te maken – voor zover hij überhaupt moest werken natuurlijk. Vandaag de dag is een wit overhemd nog steeds een echte klassieker. Toen het gilet geen vast onderdeel meer van het kostuum was, werd het overhemd voorzien van een borstzak. Op een klassiek overhemd ontbreekt deze echter.

Overhemden: de kraag is key

Een kraagje geeft overhemden voor heren pas echt karakter, aldus professionals. De belangrijkste typen kraagjes zijn:De buttondownkraag. Dit kraagje werd ooit speciaal met het oog op polowedstrijden ontworpen. De spelers kregen bij het galopperen hun kraagje in het gezicht. Daarom werd het kraagje met twee knoopjes vastgezet. Het overhemd met buttondownkraagje is minder formeel. Het is eerder een vrijetijdsoverhemd. Daarom wordt het vaak bij een relaxte outfit gedragen. De kentkraag. Dit kraagje komt vaak voor bij herenoverhemden en dateert uit 1930. De kentkraag dankt zijn naam aan de Engelse Duke of Kent, die bekend stond om zijn onberispelijke stijl. Het verhaal doet de ronde dat de hertog destijds naar een manier heeft gezocht om een grote stropdasknoop te kunnen dragen, zonder dat hij daarbij aan comfort moest inboeten. Het kentkraagje maakte het mogelijk. Deze kraag is zowel geschikt voor kantoor als vrije tijd en kan zowel met als zonder stropdas worden gedragen. Typisch zijn de rechte, spitse uiteinden van de kraag. Dankzij de kenmerkende vorm zit de stropdasknoop precies in het midden van het kentkraagje. Zo gaan de heren altijd goed gekleed. Bovendien is er dankzij de speciale vorm van de kentkraag genoeg plaats voor vrijwel alle knopen en stropdasmodellen.De cutaway-kraag. Dit is een modieus kraagtype. Hierbij staan de punten van de kraag bijzonder wijd uit elkaar. Daarom is de cutaway-kraag ook geschikt voor de wat grotere stropdasknopen. Dit kraagje staat symbool voor zelfbewustzijn en elegantie. Het is een stijlvolle keuze voor een business look. De opstaande kraag. Dit kraagtype is casual. Bij overhemden met een opstaande kraag wordt nooit een stropdas gedragen. Overhemden met een opstaand kraagje passen prima bij een jeans of chino. Ook een casual colbert past er perfect bij.

Aanbevelingen voor jou